Boross Péter: Nyugat-Európának befellegzett

Az egykori miniszterelnök szerint Európa jövője beborult, eljött Nyugat-Európa alkonya.

„A romlás centruma Nyugat-Európa, amelyik álmokból él. A régi nagyság fényében, a mindenbe beleavatkozás hajlamával, egy lenéző attitűddel minden iránt, ami nem nyugat, főleg Kelet-Európa iránt” – osztotta meg bölcsességét a veterán politikus, hozzátéve: a kérdés az, hogyan lehet megúszni?

„A Nyugat-Római Birodalom is széthullott, míg a kelet-római még vagy ezer évig élt” – írja Boross.

Szerinte az egyetlen esélyünk az ha, védekezünk az ellen, hogy egy másik kultúra képviselői ne özönljenek be túlzott mértékben.

Boross Péter. Fotó forrása: borsonline.hu

Amíg kevés és szállingózó a bevándorlás, addig az integrációban is van eredmény, ám amikor tömeges és elér egy meghatározott mennyiséget, abban a pillanatban az öntörvényei szerint kezd élni.

Most nem lehet tudni, mi az az Európai Unió, de a történelem bizonyítja, hogy nem lehet előre tekinteni 15 évnél hosszabb időre – vázolta a jövőt komoran Boross, aki bevallása szerint

rendkívül emberi kapcsolatot ápol Orbán Viktorral.

Ő nyilván tudja is, mit jelent az, mi meg azt, amit ő ezek szerint nem: Orbánék éppen fűt-fát ígérgetnek az Európai Néppártnak, csak hogy ki ne vágják őket.

Mindenesetre olykor leülnek beszélgetni a világ nagy dolgairól Orbánnal, akin szerinte túl nagy a teher.

Boross Így folytatta: „Ázsia jön föl, Nyugat-Európa megy le, az Egyesült Államokban pedig Trump ugyanolyan helyzetbe került, mint mi, az Antall József vezette kormány, hogy a választás után létrejöhettünk, de apparátus nélkül.

Felépíteni egy országot ilyen feltételek nélkül kétséges. Magam részéről nem látom lefutottnak, ami Amerikában Trump és egy hatalmas, a mi szóhasználatunk szerinti

liberális erőtényező között zajlik” –

világította meg a Föld nevű bolygó pillanatnyi helyzetét Boross Péter.

(sonline nyomán)

Valódi Hírek