Leleplező videó: “Közmédiás” operatőr spicliskedett a 444 ajtajánál, majd szó nélkül lelépett

Hidegháborús kémregénybe illő történet részese volt a 444.hu szerzőgárdája.

A lap munkatársa ma délután arra lett figyelmes, hogy egy operatőrnek látszó férfi a szerkesztőségük kapujánál álldogál és a kaputelefont baszkurálja. Kérdésre közölte, hogy a 444-et keresi, a közmédiától jött. és vágóképeket kell készítenie. Megkapta a kódot.

Az operatőr (kód nélkül) bement az épületbe és gang túloldaláról elkezdte filmezni a 444 bejáratát, majd átment szerkesztőség ajtaja elé, és tovább forgatott.

Az egyik 444-es ekkor elővette a mobilját, hogy akkor ő is megörökíti az esetet, mire az operatőr összeszedte a motyóját, majd arcát eltakarva elindult a lépcsőház felé.

A ház előtt várta egy köztévés kollégája, akivel közösen menekültek tovább a kisbuszuk felé.

Szó nélkül bepakoltak a furgonjukba és távoztak.

A 444 ezután megkérdezte az MTVA sajtóosztályát, mi volt ez. Íme a válasz:

„Tisztelt Bede Márton!
Ahogyan minden magyar médiaszereplő, kollégáink is csak a dolgukat végezték. Önöknél éppen vágóképeket készítettek a Médiaklikk c. magazinműsorunk legfrissebb adásához.

Az újságírók a bíróságok jogértelmezése alapján közszereplőnek minősülnek, ezért különös dolog, hogy pont az a 444.hu tesz fel szemrehányó kérdéseket, ahol mindennaposak közszereplőket előnytelen helyzetben ábrázoló lesifotók; így az előzetes engedélykérésre történő hivatkozásukat sem tudjuk értelmezni. (…)

Feltesszük,

Önök sem kértek engedélyt Felcsút-Hatvanpusztán,

mielőtt magántulajdonú ingatlanokról forgattak drónfelvételeket, majd be is mutatták azokat.

Kollégáink nem Önöket személyesen, hanem a helyiséget vágóképezték, ahol Önök dolgoznak.”

Íme, a történet videón: