TEK-esek teperték földre az egyetemi adjunktust Szegeden

Braunitzer Gábor az SZTE fogorvos-tudományi karának laborjában minden szabályt betartva megtisztította az engedéllyel viselt riasztópisztolyát.

Az adjunktus néhány nap elteltével ebédelni indult Szegeden, amikor négy megtermett férfi az útját állta.

„Először azt hittem, ki akarnak rabolni. Még jó, hogy nem volt nálam a fegyverem, mert ha előveszem, biztosan ott lelőttek volna. TEK-esek voltak, nem kérdeztek semmit,

lenyomtak a földre, ahogy kell”

– mesélte a férfi.

Braunitzer Gábor. Fotó forrása: Délmagyar

A fiatalember számítógépét, elektronikus adathordozóit és a fegyvert lefoglalták, és még édesanyja kecskeméti otthonát is átkutatták.

A helyszíni szemlén, miközben átvizsgálták a kocsiját, kiderült, hogy Szabó Gábor, az egyetem rektora tett feljelentést Braunitzer ellen, mert „a laboratóriumban fegyvernek látszó tárgyat tisztított”.

A fiatalembert még aznap a Szegedi Rendőrkapitányságon tanúként hallgatták ki. Az eljárást lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel való visszaélés miatt indították ismeretlen tettes ellen.

De azóta sem gyanúsították meg.

Braunitzert, – aki 2015 decembere óta rendelkezik fegyverviselési engedéllyel – azonnali hatállyal felmentették. Ezért munkaügyi pert indított az egyetem ellen – írja a Délmagyar.

 

Valódi Hírek