Szarért-húgyért kap ingatlant a budai Várban a CBA

Nem csak Orbán Ráhel mentora, Zsidai Roy érzi magát kiválóan a budai Várban, de a kormánybarát CBA alapítója is.

Baldauf László és társa nagyjából fillérekért bérli a negyed egyetlen élelmiszer-üzletét – írja a Magyar Narancs.

A Mátyás-templommal szemben nyíló Tárnok utca 22–24. és 26. alatti 550 négyzetméteres üzlet- és (persze) trafik-helyiség részben önkormányzati, részben társasházi tulajdonú. Az ingatlanból 305 négyzetméter tartozik az önkormányzathoz.

Ezt a CBA mindössze 1918 forint/négyzetméter áron bérli.

Ez a bérleti díj igencsak jutányos a lap által megkérdezett ingatlanszakértő szerint: a Várban nincs hasonló adottságokkal rendelkező kiadó helyiség, ám a kerület kevésbé frekventált területein is ennek a többszörösét kérik el a piaci alapon üzlethelyiséget bérlőktől.

A társasházra jutó 245 négyzetméter után még ennél is kevesebbet fizet a CBA Budavár,

alig 900 forintot négyzetméterenként.

fotó: Magyar Hírlap

Ez azért érdekes, mert a társasházban a legnagyobb tulajdonos az önkormányzat, a ház közös képviseletét pedig az önkormányzati tulajdonú, I. kerületi Házgondnoksági Kft. látja el. Vagyis az önkormányzat emberei tárgyalták le a CBA-val a társasházra jutó bérleti díj mértékét is, abba a kisebbségben lévő

lakóknak semmi beleszólásuk nem volt.

Az önkormányzati többségű társasházi közgyűlés ahhoz is hozzájárult, hogy a CBA csak 2009-től fizessen bérleti díjat, miközben azt már 2008 elejétől használták.

Így az üzlet egy részéért egy évig egy árva petákot sem fizettek Baldaufék,

a 2009–2011 közé eső díjat pedig utólag rendezték.

Pedig hősünk jóval mélyebbre is túrhatna a zsebében ha akarna: a volt elnök már 2014-ben is egy 1 millió dolláros Porschéval parkolt be egyszerre két helyre. Ebből a szériából mindössze 918 darab készült a világ leggazdagabbjainak.