Nem sikerült eltitkolni a magyar kormányzati haverok százmilliárdos bizniszét

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hajlandó volt kiadni egy letelepedési kötvényben utazó cég engedélyeztetési aktáit – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzetnek a fideszes Bánki Erik bizottsági elnök egy nappal azután küldte el a Migrat Immigration Asia Ltd. nevű társaság dokumentumait, hogy a lap büntetőfeljelentést tett és végrehajtást kért a bizottság ellen közérdekű adatok eltitkolása miatt.

A papírokból nem derül ki, hogy a ciprusi bejegyzésű Migrat Immigration személyesen, postán vagy e-mailben jelentkezett-e a kötvényprogramra 2015 októberében, az viszont igen, hogy a tulajdonosa, Bodó János három héttel később egy magyar cég, a Migrat Bevándorlási Szakértő és Tanácsadó Zrt. nevében is

beadott egy hasonló kérelmet,

amelyet nem vont vissza. Bodó egyébként a dohány-nagykereskedelemi Trafikbrand Zrt. és egy galéria tulajdonosa a Falk Miksa utcában.

Bánki Erik
Kép forrása: blikk.hu

Az ügyben nem ez az egyedüli homályos pontja. Ahhoz képest ugyanis, hogy a Migrat Immigration Malajziában, Mongóliában és Dél-Koreában forgalmazhat letelepedési kötvényt, sem angol, sem mongol nyelvű honlapja nincs. A Magyar Nemzet szerint megtörtént, hogy egy mongol ügyfél végül egy másik kötvényforgalmazó céghez fordult, hogy segítsen kapcsolatban lépni a Migrat Immigrationnel, de ennek a másik cégnek

sem sikerült elérnie a vállalkozást.

A Magyar Nemzet számításai szerint a letelepedésikötvény-programon eddig 115-130 milliárd forintot kerestek az kétes hátterű forgalmazó cégek. Ebből eddig 42 milliárd forint a közpénz.

Valódi Hírek