Teleplakáltolták Orbán kapuját a tüntetők üzeneteivel (+fotók)

Szombat este újabb nagyszabású tüntetés volt az Orbán-rezsim ámokfutása ellen, ezúttal a Szabadság téren.

A több tízezres tüntetés csúcspontja egyértelműen a karhatalom fogdájából frissen szabadult Gulyás Márton és Varga Gergő beszéde volt (videó itt).

Hogy a tüntetés üzenetei biztosan eljussanak Orbánhoz, Földi Judit (a DK elnökségi tagja) gondolt egyet, felment a Cinege utcába és kidekorálta a Varangykirály budai házának kapuját a legfőbb üzenetekkel, majd kitűzte az Európai Unió zászlaját is.

fotó: Facebook

A politikus a magyarnarancs.hu-nak elmondta, hogy gyakorlatilag senki sem zavarta meg abban, hogy kirakja a plakátokat, holott látható volt, hogy a házban égett a villany, vagyis valaki lehetett otthon. Az akció vége felé jelent meg egy rendőrautó, de akkorra ők már elmentek.

Földi Judit elmondta: azért ragasztotta tele üzeneteivel Orbán kapuját, mert a miniszterelnök soha rá se hederít, amit az ellenzék és a nemfideszes magyarok üzennének neki.

fotó: Magyar Narancs

fotó: Magyar Narancs

A politikusnak nem ez volt az első gerilla-akciója. Tavaly nyáron a felcsúti kisvasút átadásán Földi Judit volt az, aki társával keresztbe feküdt a síneken, hogy így tiltakozzon Orbán pazarló és fölösleges hobbiberuházása ellen. (Erről bővebben itt)

fotó: Magyar Krisztián

 

Valódi Hírek