Orbán Viktor nagyon rossz hírt fog kapni Gulyás Mártontól húsvétra

A miniszterelnök aligha ünnepelhet nyugodtan.

Mostanáig a Facebookon már több mint 15 ezren jelezték, hogy érdekli őket vagy elmennek arra a tüntetésre, amelyet ma délután fél hattól a Szabadság téren fognak megrendezni a a kormány megfélemlítő politikája ellen. Az esemény oldalának a tanúsága szerint 6 és félezren biztosan ott lesznek a demonstráción, 9,4 ezren pedig gondolkodnak a részvételen.

Egy hét alatt már ez már az ötödik nagy tüntetés,

amelyet Budapesten tartanak a törvényileg ellehetetlenített CEU és az ugyanerre a sorsra szánt civil szervezetek védelmében, illetve az Orbán-kormány ellen. A múlt szombati a legnagyobb demonstráció volt, amelyet a főváros az elmúlt években láthatott, 70-80 ezer ember vonult a Várkert Bazártól a Kossuth térig.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A demonstrációt z a Facebook-csoport, a Nem maradunk csendben! szervezi, amely villámgyorsan összehozta a csütörtöki tüntetést is a két aktivista, Gulyás Márton és Varga Gergely közmunkára ítélése után. Gulyást és Vargát azért ítélték el összesen 500 óra közmunkára, mert hétfőn narancssárga festékkel dobálták meg a Sándor-palotát. Amiatt tiltakoztak, hogy a Fidesz érdekeit kiszolgálva Görgei Artúr Áder János köztársasági elnök aláírta a CEU kinyírását szentesítő törvényt.

Ma Gulyás és Varga is beszédet fog mondani a tüntetésen. A Klubrádióban Gulyás úgy nyilatkozott, a jelenleg hatalmon lévő autokrata Orbán-kormány célja felszámolni az emberek szabadságjogait. Szerinte a kormánnyal nem tárgyalni kell, hanem valós politikai követeléseket kell megfogalmazni, és érvényesíteni.

A tiltakozók egyetemeket foglalhatnának el, sztrájkolhatnának, a parlamentet és a képviselőházat bojkottálhatnák

– szóval még messze nincs vége a felháborodásnak, noha a Fidesz nyilvánvalóan arra is játszik, hogy a tiltakozáshullám előbb-utóbb véget ér.

Valódi Hírek