Egy civil ember pert nyert a hírhamisító TV2 ellen

1,7 millió forintos sérelemdíjat kell fizetnie a Tv2-nek, emellett Andy Vajna tévéjének kell állnia a 127 ezer forintra rúgó ügyvédi költséget is – ezzel az ítélettel zárult ma, első fokon az a személyiségi jogi per, amit a lejáratott Gergely Zsófia indított a kanális ellen.

A zsenikkel kibélelt TV2 egy másik Gergely Zsófiát, a HVG újságíróját akarta bemocskolni, ehelyett azonban

csak egy azonos nevű civilt sikerült szurokba hengergetniük.

Az újságíróról szóló riportot a névrokon Gergely Zsófiáról készült fotókkal, videókkal illusztrálták. Az ítélet nem jogerős.

Az állami Eximbank milliárdos hitelével megtámogatott, kormányzati hirdetésekkel telepakolt Tv2 álláspontja szerint

300 ezer forint megfelelően méltányos sérelemdíj

lenne az országos médiában bemutatott, teljesen kívülálló személy lejáratásáért.

Gergely Zsófia viszont 2 millió forintot kért kárpótlásként, amiért megsértették személyiségi jogait, illetve képmáshoz való jogát, valamint jó hírnevét és visszaéltek személyes adataival.

A Fővárosi Törvényszék a 2 milliós összeget csak azért csökkentette, mert figyelembe vette, hogy a tévé honlapjáról törölte az ominózus riportot, illetve másnap bemondták saját tévedésüket.

A  felperes ügyvédje, Bodolai László szerint „az egész Habony-média lassan elgondolkodhatna ezen a gyakorlaton, hogy

ok nélkül próbál lejáratni embereket, mert ez a törvényes bírósági eljárásban visszaüt”

Bodolai járt el abban a perben is, amit Spéder Zoltán üzletember indított a Tények egy másik lejárató anyaga miatt. Akkor a Fővárosi Törvényszék rekord összegű, 5,7 millió forintos sérelemdíjat ítélt meg az üzletember családi életében és zsebében vájkáló, manipulált „Tények-anyagért”.

 

Valódi Hírek