Ilyen durván még sosem ment neki Orbánnak jobboldali EP-képviselő

„Magyarországból örökre Fidesz-felségterületet csinálnak” – mondta Frank Engel néppárti (jobboldali) EP-képviselő, aki a múlt héten már üzent egyet a Fidesznek.

Akkor azt mondta az Európai Parlamentben a fideszeseknek a CEU-ügy kapcsán:

„Hagyjuk a dumát. Tudjuk, hogy mi történik és miért. Miért nem húztok csak el mind a néppártból, mind az EU-ból saját magatoktól?

Gyakorlatilag már így is kívül vagytok. Úgyhogy menjetek. Kérlek, menjetek”

A képviselő most a 444 érdeklődésére kifejtette a Fidesz ámokfutásáról alkotott véleményét:

„Ami történik, az Magyarország átalakítása

kleptokratikus és autoriter kliensállammá.

Ez a folyamat már régóta tart, a mostani három fejlemény pedig csak hozzájárul ahhoz, amit Orbán azóta épít, hogy visszatért a miniszterelnöki székbe” – írta Engel.

Ez a három fejlemény Engel szerint a következő:

Frank Engel. Fotó forrása: bnr.bg

„A nemzeti konzultáció a kretén kérdéseivel, és a legalább olyan kretén irányított válaszaival, az új civil törvény, ami szinte egy az egyben olyan, mint ami Oroszországban működik, és a felsőoktatási törvénymódosítás, ami egyetlen intézményt vesz célba – ezek mind ugyanazt a célt szolgálják, hogy

Magyarországból örökre Fidesz-felségterületet csináljanak.”

Engel külön kitért a CEU-törvényre.

„A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban: szerencsére néhány Orbán-beszéd fordítása kijut az országból. Miután meghirdette, hogy 2017 arról fog szólni, hogy Soros szellemiségét kiűzze Magyarországról, miért próbálkoznak egyáltalán azzal, hogy elmagyarázzák, a törvény mellett objektív érvek szólnak, miközben az egyetlen célja Soros egyetemének bezárása?

Legalább vállalják fel a Kedves Vezetőjük politikai iránymutatását.

Minden mással súlyosan alábecsülik az intelligenciánkat. De megszoktuk már ezt a Fidesztől.”

„Ha Orbán még sokáig hatalmon marad, sikerülni fog neki kivezetni Magyarországot az európai államok családjából. Az unióellenes politikája és retorikája elviselhetetlen. A beszédei felülmúlnak mindent, amire Marine le Pen valaha képes volt –  figyelmeztetett.

Engels fenntartja: szeretné, ha a Fidesz eltakarodna Néppártból és szerinte véleménye általános párton belül. Reméli, hogy a véleményből

hamarosan konkrét cselekvés is lesz.”

Kétlem, hogy a magyarok tisztában vannak azzal, hogy milyen katasztrofális utat választott a miniszterelnök és az emberei” – tette hozzá.

Valódi Hírek