Hét rendőr várta a nappaliban az Áder elleni tüntetés résztvevőjét – Elhurcolták

Megdöbbentő történetet közölt kedden Maria Koosh, az a grúz nő, akinek a barátját hét magyar rendőr vitte el azután, hogy a pár hétfő este részt vett a Sándor-palotánál tartott tüntetésen.

Koosh az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet munkatársa. Azért ment el tüntetni, mert a CEU-n végzett, és felháborította, hogy Áder János hétfőn aláírta az egyetemet ellehetetlenítő törvényt.

Elmondása szerint tegnap a tüntetésre néhányan festékszóró flakonokat vittek magukkal, hogy leöntsék a rendőröket. Ez sikerült is, Gulyás Márton aktivistát emiatt emelték ki a tömegből a kivezényelt biztonságiak. Koosh szerint egy flakont a rendőrök felé hajított az ő barátja is, de vele akkor nem foglalkoztak.

Kép forrása: 24.hu

Miután a pár hazaért, Koosh elment zuhanyozni, a fürdőszobából pedig arra a látványra kellett kilépnie, hogy

hét rendőr áll a nappalijában.

A rendőrök semmilyen papírral nem igazolták magukat. Kooshnak kellemetlenkedő megjegyzések közepette kellett felöltöznie. A rendőrök ezután felvették tőlük az adatokat, a barátját (egy Varga Gergely nevű férfit) pedig magukkal vitték, azt ígérve, hogy 4-5 órán belül viszontláthatja. Ez most 12 óra elteltével sem történt meg.

Koosh a 444-nek azt mondta, hogy ha a barátja ma délután ötig nem kerül elő, akkor tüntetést szervez a rendőrség épülete  előtt.

Ami Gulyást illeti, őt az ügyészség csoportos garázdaság vádjával 72 óráig bent akarja tartani, amiért narancssárgára akarta festeni a Sándor-palotát. Ezután döntenek arról, hogy előzetesbe kerül-e.

Valódi Hírek