Fotó! Házhoz mentek darabokra alázni Balogot az aljas húzás miatt

A miniszter megkapta a magáét a CEU kinyírása miatt.

Lesújtóan frappáns, de éles megfigyelőkészségről árulkodó felirat jelent meg kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyik oszlopán a Szalay utcában – fedezte fel a 444 a Tumblren. Egyelőre nem világos, hogy

„Anyátok az erőforrás!”

feliratot ki firkálta fel a minisztériumot tartó pillérek egyikére, de valószínűleg olyasvalaki lehetett, aki elítéli, hogy két hete Balog Zoltán tárcavezető nyújtotta be a CEU ellehetetlenítéséről szóló törvényt, amelyet aztán a fideszes többség meg is szavazott, Görgei Artúr Áder János államfő pedig aláírt tegnap.

Forrás: falfirka.tumblr.com

Balog amúgy nyíltan ki is mondta, amit addig a fideszes politikusok csak hallgatóságosan ismertek be, hogy a felsőoktatási törvény általa benyújtott módosításának a célja a CEU kinyírása volt. Ezt a nyilvánvaló tényt az Orbán-kormány annyira szeretné leplezni, hogy a múlt heti Kormányinfo sajtótájékoztatón Lázár János láthatóan zavarban azt mondta, Balog csak a magánvéleményének adott hangot.

A CEU kinyírása nemzetközi felháborodás kísérte. Vasárnap az elmúlt évek legnagyobb tömegtüntetését tartották meg az egyetem védelmében, utcára mentek hétfőn is, szerdán pedig egy újabb, több tízezresnek ígérkező demonstráció következik.