Fotó! Házhoz mentek darabokra alázni Balogot az aljas húzás miatt

A miniszter megkapta a magáét a CEU kinyírása miatt.

Lesújtóan frappáns, de éles megfigyelőkészségről árulkodó felirat jelent meg kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyik oszlopán a Szalay utcában – fedezte fel a 444 a Tumblren. Egyelőre nem világos, hogy

„Anyátok az erőforrás!”

feliratot ki firkálta fel a minisztériumot tartó pillérek egyikére, de valószínűleg olyasvalaki lehetett, aki elítéli, hogy két hete Balog Zoltán tárcavezető nyújtotta be a CEU ellehetetlenítéséről szóló törvényt, amelyet aztán a fideszes többség meg is szavazott, Görgei Artúr Áder János államfő pedig aláírt tegnap.

Forrás: falfirka.tumblr.com

Balog amúgy nyíltan ki is mondta, amit addig a fideszes politikusok csak hallgatóságosan ismertek be, hogy a felsőoktatási törvény általa benyújtott módosításának a célja a CEU kinyírása volt. Ezt a nyilvánvaló tényt az Orbán-kormány annyira szeretné leplezni, hogy a múlt heti Kormányinfo sajtótájékoztatón Lázár János láthatóan zavarban azt mondta, Balog csak a magánvéleményének adott hangot.

A CEU kinyírása nemzetközi felháborodás kísérte. Vasárnap az elmúlt évek legnagyobb tömegtüntetését tartották meg az egyetem védelmében, utcára mentek hétfőn is, szerdán pedig egy újabb, több tízezresnek ígérkező demonstráció következik.

 

Valódi Hírek