Orbánnak érik a következő saller: szerdán újabb tízezrek vonulnak az utcára

A Facebookon már több mint tízezren jelezték, hogy részt vesznek a civil szervezetek védelmében meghirdetett tüntetésen április 12-én, szerdán.

A demonstrációt azért rendezik meg, mert a fideszes Gulyás Gergely, Németh Szilárd és Kósa Lajos pénteken benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amely a CEU után

orosz mintára a civil szervezetek ellehetetlenítéséről szól.

Ennek lényege, hogy 7,2 millió forint feletti külföldi támogatás esetén minden civil szervezetnek minden létező megjelenési felületen fel kell tüntetnie, hogy a támogatás honnan származik. Aki ezt nem teszi meg, pénzbüntetéssel sújtják, ügyészségi kezdeményezésre pedig a bíróság törölhetik a nyilvántartásból.

Ez gyakorlatilag megszüntetést jelent.

A törvény célkeresztjében nyilvánvalóan az a Soros György áll, aki miatt a CEU-t is ki akarja nyírni az Orbán-kormány. A törvény egyik benyújtójaként Németh a rá jellemző tengermély sötétséggel veszi elő újra és újra azokat a hazug érveket, hogy Soros a civil szerveztek támogatásával a magyar politikai elit megdöntésére tör. Nemrég nyíltan ki is mondta, a TASZ, a Helsinki Bizottság és a Transparency International az a három fő szervezet, amelyet szerinte „el kell takarítani”.

fotó: 24.hu

Vasárnap az elmúlt évek legnagyobb tüntetését tartották Budapesten, a Kossuth téren, amely után több ezren nem mentek haza, hanem átvonultak a Fidesz Lendvay utcai székházához, később pedig megbénították a forgalmat az Oktogonon.

 

Valódi Hírek