Kiderült! Horribilis tandíjért jár Áder lánya a CEU-hoz hasonló egyetemre

A Richmond University londoni képzése rengetegbe kerül a köztársasági elnök családjának.

Nagyon úgy tűnik, hogy felsőfokon űzik a képmutatást a Fideszben. Horribilis összegért, évenként 9250 fontos,

átszámítva 3,5 millió forintos tandíjért

jár Londonban egyetemre Áder János köztársasági elnök lánya – szellőztette meg a Bors. Áder Orsolya a divat, marketing, művészet és média szakon tanul a Richmond University nevű felsőoktatási intézményben, amelyen ha végez, az Egyesült Államokban akkreditált diplomát fog szerezni. (Korábban azt is megírtuk, hogy a CEU elleni hadjáratot vezető Orbán Viktor miniszterelnök egyik lánya, Ráhel Svájcban ugyanilyen egyetemre jár.)

Kép forrása: MTI

Az egyetem hasonló elven működik ahhoz a CEU-hoz, amelyet az Orbán-kormány egy múlt héten kivételes eljárásban megszavazott törvénnyel akar kinyírni, vagyis úgy folytat képzést külföldön, hogy az anyaországban, az Egyesült Államokban csak akkreditálva van, campusszal nem rendelkezik. A CEU-t ellehetetlenítő jogszabályt az egyetemmel folytatott

előzetes párbeszéd és hatástanulmány nélkül egy nap alatt vitatott meg és fogadta el a parlament.

A CEU sorsa hétfőn egyébként annak az Áder Jánosnak a kezében van, akit a hatalmas vasárnapi budapesti tüntetésen 70-80 ezer ember szólított fel arra, hogy ne írja alá a törvényt.  Az elnök kérhet normakontrollt az Alkotmánybíróságtól és akár vissza is adhatja a parlamentnek, de a Magyar Nemzet tegnapi híre szerint inkább alá fog írni a jogszabályt.

A 24 éves Áder Orsolya 2013 óta jár egyetemre Londonban. Az alapképzést idén fejezi be, és ha netán mesterképzésre adná a fejét, az már „csak” évente 2,5 millióba fájna a családnak.

Valódi Hírek