Amerikai megbízottak jönnek lebeszélni Orbánt a pusztító hülyeségről

Soros György cáfolta, hogy szó lenne az egyetem költözéséről Bécsbe.

Különmegbízottakat küld Budapestre az amerikai külügyminisztérium kifejezetten azért, hogy a CEU-ról tárgyaljanak – írja a hvg.hu. A Chronicles of Higher Education interjúját idéző portál szerint ezt Michael Ignatieff rektor érte el azután, hogy lobbikorútra indult az Egyesült Államokban a Soros György alapította egyetem megmentésére.

Kép forrása: University of Edinburgh

Ignatieff az interjúban nem árulta el, hogy az amerikai különmegbízottak kivel fognak tárgyalni Magyarországon, de szerinte a washingtoni kormányzat „megingathatatlanul” támogatja a CEU-t, Orbán Viktor miniszterelnök pedig

téved, ha azt hiszi, hogy Donald Trump Fehér Házát nem fogja érdekelni egy támadás az amerikai érdekek ellen.

Ignatieff korábban többször kijelentette, hogy Magyarország csak magának árt a CEU működését ellehetetlenítő törvénnyel, amelyet hétfőn kivételes eljárásban fogadott el a parlament.

Soros eközben a szóvivője útján cáfolta a hírt, hogy egy Christian Kern osztrák kancellárral folytatott telefonbeszélgetésben komolyan szóba került volna a CEU költözése Bécsbe. Az amerikai magyar milliárdos mindebből csak a annyit ismert el, hogy a szó volt a CEU-ról és az egyetem jövőjéről. „Bár a kancellár biztosította Soros Györgyöt a támogatásáról, nem tett konkrét ajánlatot az egyetem átvételére” – hangzik a közlemény.

Valódi Hírek