Lázár kínosan magyarázta Orbán szexista megjegyzését

A miniszterelnök nemrég a nyáron Magyarországra visszatérő washingtoni nagykövetről, Szemerkényi Rékáról szóló kérdésre azt mondta, hogy „nőügyekkel” nem foglalkozik.

Egy láthatóan zavarban lévő Lázár János válaszolt a csütörtöki Kormányinfo sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy hivatalos kormányzati álláspontnak számít-e Orbán Viktor miniszterelnök  szexista megjegyzése, és tényleg „nőügy”, hogy a nyáron visszahívják az állomáshelyéről Szemerkényi Rékát, Magyarország washingtoni nagykövetét.

Orbánt nemrég az ATV kérdezte meg Szemerkényi visszahívásáról, amire Orbán úgy válaszolt, hogy „nőügyekkel nem foglalkozik”. A televíziónak a megjegyzést firtató kérdésére ma Lázár azt mondta, hogy a miniszterelnök azóta elárulta neki, hogy nem megváltozott az álláspontja,

„nőügyekkel” igenis foglalkozni kell, hiszen az ország fele nő.

Az, hogy ez még mindig egy meglehetősen szexista álláspont, Lázárnak nem tűnt fel, de láthatóan feszélyezte a kérdés és kínlódott a válasszal. Az ATV ezután azt is megkérdezte tőle, hogy nőügynek számít-e Szemerkényi visszahívása, amire

Lázár úgy felelt, hogy nem nőügynek, hanem államigazgatási ügynek számít.

Lázárt a sajtótájékoztatón később a Magyar Nemzet is faggatta az egészről, azt firtatva, Orbánnak nem kellene-e bocsánatot kérnie a szexista kijelentéséért. Lázár szerint nem, hiszen a miniszterelnök „öt nővel él együtt”, és nem akart megbántani senkit.

Szemerkényit állítólag azért hívják vissza, mert kormányzati értékelések szerint nem sikerült kellő eréllyel képviselnie Washingtonban az Orbán-kabinet érdekeit a CEU kinyírása kapcsán.

Valódi Hírek