Keményen kiakadt a divattervező Orbán zsebfilozófusára

Lánczi András, a Corvinus rektora a CEU elleni törvény napján adott ki figyelmeztetést, hogy az egyeteme diákjai ne nyilatkozzanak az ügyről, mert fegyelmi lehet a vége. Herczeg Zoltán mindent elsöprő választ adott.

„Bízok benne, hogy mint egykori Corvinus-hallgató, ma már Corvinus-diplomás, rám is vonatkozik az egyetemi, etikai kódex betartása igen tisztelt Lánczi András rektor úr!

Íme hát az óvatos nyilatkozat: Igen, mint felelős értelmiségi, közgazdász, kreatív, gondolkodó, alkotó EMBER, hitet teszek a nyitott, kulturált, értelmes ÉLET és szabad, független, haladó HAZA mellett.

Pont ezért kell megállítani ezt a romboló, pusztító, a feudalizmusba vezető autoriter, diktatórikus, elmebeteg, félelmetesen ijesztővé váló honi politikát, ami most zajlik.

Innen már csak egy lépés a könyvégetés. Barátaim! Állítsuk ezt meg azonnal!!! Én Európában szeretnék maradni itthon, nem a putyini Oroszországot választom, nem és nem és NEM!!! És ti?”

reagált Herczeg Lánczi fenyegetésére a Facebookon.

Lánczi András
Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Lánczi amellett. hogy a Corvinus rektora, Orbán Viktor miniszterelnök zsebfilozófusa is, aki bármi mögé hajlandó ideológiát gyártani, amit a Fidesz művel.

Ő volt az, aki egy interjúban nyíltan ki is mondta, hogy a korrupció gyakorlatilag a kormánypárt „legfőbb politikája”, ha arra gondolunk, hogy a cél megerősíteni a magyarországi vállalkozói réteget. Mészáros Lőrinc valószínűleg a háttérben jegyzetelt.

Valódi Hírek