Horribilis összegért nézhetjük, hogyan bénáznak a magyar játékosok a futballpályán

Az MTVA csak az MLSZ által szervezett sorozatokra 19 milliárd forintot költ öt év alatt.

2016 és 2021 között horribilis összeget, 19 milliárd forintot fizet ki futballközvetítésekért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), és ez a pénz csak azoknak a sorozatoknak a sugárzásáról szól, amelyeket a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szervez,

a világversenyek nincsenek benne

– derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Az MTVA és az MLSZ – írja a lap – még tavaly nyáron kötötte a szerződést, de a közérdekű adatigénylés ellenére is csak a napokban hozták nyilvánosságra, hogy mennyi pénzről van szó. Az idényenkénti 3,8 milliárd forint egyébként azt jelenti, hogy évente 250 millió forinttal többől nézhetjük, hogyan csetlenek-botlanak a játékosok a magyar bajnoki mérkőzéseken.

Forrás: kisalfold.hu

A 3,8 milliárd forint irreálisan nagy összeg. főleg ahhoz képest, hogy a 2016-os Európa-bajnokság  és a 2018-as világbajnokság selejtezőiért 752 milliót, a következő két világbajnokságért 2,3 milliárdot, a Bajnokok Ligájáért pedig a 2015 és 2018 közötti időszakra 4,3 milliárdot csengetett ki az MTVA. De irreális ahhoz képest is, hogy az élő közvetítéseket átlag 150 ezren nézik, az ismétlésre pedig már csak 21-22 ezren kíváncsiak.

 

Valódi Hírek