Kósa Lajos hazudott egy orbitálisat a CEU-ról

Elég lett volna, ha a Fidesz frakcióvezetője megáll a „fantomegyetem” vádjánál. De nem állt meg. Fejjel ment a falnak.

Kósa hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt a CEU-ról. Addig minden rendben volt, amíg egy-egy szóval kritizálta az felsőoktatási intézményt, a hibát akkor követte el, amikor megkísérelt érvelni amellett, hogy miért is „fantomegyetem” a CEU. Ekkor azt mondta:

„Az Oktatási Hivatal (OH) ötévente vizsgálja felül a Magyarországon működő külföldi egyetemek engedélyét, ennek 2016-ban jött el ismét az ideje.”

Ezt a felvételt – írja a 444 – meg lehet hallgatni a rádió honlapján, és sokan fel is kapták rá a fejüket. Főleg az „ismét” szó miatt, mert az azt sugallja, hogy a CEU engedélyét 2011-ben egyszer már felülvizsgálták. Csakhogy ez nem történhetett meg. A hvg.hu még pénteken kérdezte meg az Oktatási Hivatalt, amely azt a Kósára nézve most lesújtó választ adta, hogy az első ilyen vizsgálatot tavaly indították el, hiszen a 2011-es felsőoktatási törvény erre vonatkozó része csak 2012. szeptember 1-jén lépett hatályba, a működési engedély felülvizsgálati részletszabályai pedig egy 2015. áprilisi kormányrendeletben jelentek meg.

Kósa Lajos
Forrás: hirek.ma

Ami azt jelenti, hogy Kősa hazudott, vagy azt sem tudta, miről beszél, amire az sem mentség, hogy ez pénteken megesett Orbán Viktor miniszterelnökkel is, szintén a 180 percben.  Az ő vádját, hogy a CEU csalt, az egyetem közleményben cáfolta.

Vasárnap délután egyébként több mint tízezer ember ment el arra a tüntetésre, amelyet Budapesten tartottak tiltakozásul a CEU-t érő kormányzati támadás ellen.

 

Valódi Hírek