Botrány a városházán: Botkát kritizálta volna, bilincsben vitték el a rendőrök

Pénteken bilincsben vezették ki a szegedi városháza díszterméből Szabó Bálintot, a hírhedt Szeviép-ügy károsultjainak a képviselőjét – derül ki a delmagyar.hu cikkéből.

Szabó egy petíciót akart átadni a ügy károsultjai nevében Botka László szegedi polgármesternek, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének. Mivel nem engedték be az ülésterembe, a karzatról bekiabálva próbálta meg átadni a petíciót, majd

fénymásolt húszezreseket szórt az ülésterembe.

Ekkor hívták rá a rendőrséget. Két kivezényelt járőr bilincsben vitte el Szabót a helyszínről. Az ülést vezető Botka „politikai szélhámosnak” nevezte Szabót.

Az ügy akörül a 6,5 milliárd forint körül forog, amellyel a Szeviép Zrt. összesen 433 alvállalkozónak és beszállítónak tartozik.

2006 és 2010 között a Szeviép ugyanis sorra nyerte a Szeged környéki beruházásokat, és bár 40 milliárd forint európai uniós pályázati támogatást is kapott, 2010 júniusában csődeljárás, 2010. augusztus 13-án pedig felszámolási eljárás indult ellene. A Szeviép összesen tízmilliárd forintos adósságot halmozott fel.

Forras: delmagyar.hu

Szabó pénteken arra kérte a szegedi polgármestert, hogy segítse őt a tényfeltáró feltáró munkájában. Megismételte azokat az állításokat, amelyek szerint Botka letagadta, hogy a szegedi önkormányzat szerződést kötött volna a Szeviéppel, noha a társaság valójában több önkormányzati céggel is kapcsolatban állt.

A Vas megyéből származó Szabó korábban az MSZP tagja, majd a Demokratikus Koalíció szegedi szóvivője volt. A Heti Válasznak adott 2013-as interjújában azt állította, hogy az őszödi beszédet „Katalin, Ferenc és Imre” szivárogtatta ki. Ezt úgy mesélte, hogy 2006-ban látta, amint az MSZP akkori vezetői elviszik a beszéd hangfelvételét Rózsa-Flores Eduardónak, míg ő – és most kapaszkodjanak meg – Tito kutyára vigyázott a másik szobában . Az interjú után Szabó kilépett a DK-ból.

 

Valódi Hírek