Csoda történt! Előzetesbe helyezték a szadista lúgos orvost

Elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát, és március 28-án 30 napra elrendelte Bene Krisztián előzetes letartóztatását. Ő az a szadista orvos, aki 2013-ban szakítás után bosszúból meztelenre vetkőztette a volt barátnőjét, Renner Erikát, és lúggal öntötte le a nemi szervét.

Mint megírtuk, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját – Mikola István unokaöccsét – másodfokon 9 év fegyház-büntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. A bírói gyakorlattól eltérően a férfit a súlyos büntetés ellenére március 10-én

szabadon engedték, miközben áldozata évek óta védőőrizet alatt él.

Benét első fokon mindössze négy év börtönre ítélték az életre szóló csonkítás miatt – akkor csak 30 napra zárták be – majd megpróbálták elaltatni az ügyet, és megszüntették az ellene folyó eljárást.

Renner azonban nem hagyta annyiban az ügyet és fellebbezett, Bene büntetését másodfokon súlyosították, de az ügy ezzel sem zárult le, hátra van még  egy tárgyalás. A férfi az ítélet után egy héttel az állítólag közszolgálati Duna TV-n bizonygathatta az ártatlanságát. Az elképesztő műsorban Bene még azt is kétségbe vonta, hogy Renner sérüléseit lúg okozta. Emberileg persze megérti az áldozatát – fűzte hozzá egy enyhe pszichopátiára utaló megjegyzéssel.

A Velvet azt írja, hogy Benét tegnap este először a budaörsi házában keresték, de mivel az orvos éppen nem volt otthon, a családja és ügyvédje is telefonon hívta. Az orvos végül önként ment be a rendőrségre, ahonnan a harmadfokú tárgyalásig

már nem engedik  ki.

Rennerrel a 444 tegnap készített egy interjút. „Gondolom, ha megöl és elás, az azt jelentené, hogy még jobban szeret” – mondta ebben az áldozat.

Az évtized egyik legfelkavaróbb magyarországi bűnügyéről először a Nyugati Fény írt, a másodfokú tárgyalás előtt készült összefoglalónkat itt olvashatod.

 

Valódi Hírek