A pitiáner bosszúállás szülte Orbán támadását a CEU ellen

„Fellengzős kifejezéssel a CEU Magyarország azon nagyon kevés intézményeinek egyike, amit világszínvonalú szellemi műhelynek lehet nevezni.

Talán ennél is fontosabb, hogy 25 éves működése alatt külföldi diákok, oktatók, kutatók tízezreit tudta Budapestre vonzani, akik nemcsak itt hagytak nekünk egy csomó pénzt, hanem haza is vitték magukkal Magyarország jó hírét.

A rendszerváltás utáni Magyarországon létrehozott dolgok közül a CEU mellett ilyen teljesítményre csak a Sziget fesztivál volt képes.

A mostani törvénytervezet azért született meg, mert a magyar kormány borsot akar törni Soros György, az egyetem alapítójának orra alá. A magyar származású amerikai milliárdos által támogatott civil szervezetek egyébként is jól jönnek

a hatalmát külső fenyegetettségről hazudozva fenntartó Orbán Viktornak,

de miután a Soros által is támogatott Helsinki Bizottság néhány napja Strasbourgban megnyert egy pert két bangladesi menekült javára a magyar állam ellen, az az állam különösen ideges lett. Ezt a törvényt pedig ez az idegesség és a pitiáner bosszúállás szülte.

Nem számít, hogy Magyarország legjobb egyeteméről van szó, nem számít, hogy annak elüldözésével Magyarország mennyit veszít, csak a primitív bosszú. Ami ráadásul annyira buta, hogy olyan nagyon nem is fájna a CEU-nak.

Ha Budapesten tényleg sikerülne bezárni, a környék nagyvárosainak jó része egymásra rálicitálva igyekezne magához édesgetni a világszerte elismert intézményt. Kizárólag nekünk, magyaroknak lenne ez rossz.”

Bede Márton: Primitív bosszú a CEU ellen (444.hu)

Valódi Hírek