Vége a cirkusznak, mostantól elsunnyogja a Fidesz a vörös csillagos balhét

„Közepesen cikinek”, illetve a „róka fogta csuka esetének” nevezték kedden a hvg.hu által megkérdezett kormánypárti képviselők a kormány lex Heineken miatti kialakult helyzetét.

Mint megírtuk, a Ciuc Premiumot (is) gyártó holland sörgyár és az Igazi Csíki Sört jegyző erdélyi manufaktúra hétfőn kibékült, a csíkszentsimoniak kihagyják az „igazi” jelzőt, és mindenki mehet a dolgára.

A feltehetően magyar kormányzati nyomás által is ösztönzött megállapodás dacára az önkényuralmi jelképek (értsd: vörös csillag) kereskedelmi használatát tiltó törvényjavaslatot azonban nem vonják vissza. Lázár János az atv.hu-nak azt mondta:

a javaslatot már elküldték notifikációs eljárásra Brüsszelnek,

de azt is hozzátette, hogy ez eljárás akár a következő parlamenti ciklusra is elhúzódhat.

Az ezer sebből vérző, fideszes képviselők közt is csak pancsermunkaként emlegetett tervezetet eredetileg is szépen csendben ejtette volna a Fidesz-frakció. Most gyakorlatilag ugyanez az eredmény várható

A legcélszerűbb tehát, ha „a Brüsszel állásfoglalására várunk” ürüggyel elhalni hagyják az egészet – vagy abban bíznak, hogy ezt a harcot elbukják az unióval szemben.

„Persze a hivatalos kommunikációban ezt nyilván sosem ismeri majd el senki.

Érti: nem ejtjük. Csak nem lesz vele semmi a választásokig”

– heherészett a szerinte „tipikus Lázári ügyintézésen” egy ismert fideszes. Szerinte a miniszter módszere: előbb a bunkósbot, aztán a hátrálás.

Valódi Hírek