Felcsútra vinné a paksi atomerőművet a Kutyapárt, és megtiltaná az ajtóépítést rajta

Mivel rendre visszadobják a paksi bővítésről szóló népszavazási kérdéseket, a Kétfarkú Kutya Párt is gondolt egyet, és megpróbálkozik a lehetetlennel. Alternatív kérdéseket fogalmazott meg, szám szerint hetet, hátha valamelyiket elfogadják – írja a Facebookon a párt.

A hét kérdés pedig így hangzik:

1. Egyetért ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos állampolgári tájékoztatásról annak érdekében, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ne minősíthesse a választópolgárok számára túl bonyolultnak az atomenergiával kapcsolatos népszavazási kérdéseket?

2. Egyetért ön azzal, hogy Magyarországon csak megújuló energiaforrások hasznosításával működhessen atomerőmű?

3. Egyetért ön azzal, hogy az állambiztonsági szolgálatokkal együttműködő, „P”, „A”, „K” és „S” betűvel kezdődő családnévvel rendelkező hálózati személyek 6-os kartonjai nyilvánosak legyenek?”

4. Egyetért ön azzal, hogy ne lehessen ajtót építeni a paksi atomerőmű tervezett új blokkjainak épületein?

5. Egyetért ön azzal, hogy az Országgyűlés átnevezze Paks várost annak érdekében, hogy a tervezett új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos nemzetközi szerződések érvényüket veszítsék?

6. „Egyetért ön azzal, hogy Magyarországon új atomerőművi blokk csak a felcsúti Pancho Aréna 50 méteres körzetében épülhessen?

7. Egyetért ön azzal, hogy az Országgyűlés Magyarországon tiltsa be a maghasadást?”

Feszülten várjuk a fejleményeket.

(Címlapkép: 24.hu)

Valódi Hírek