„Sokkal durvábbakat is lehetne tenni” – Juhász nagy vitára készül Orbánnal

„Új pólus” kialakításán dolgozik Juhász Péter, az Együtt elnöke.

A politikus az Indexnek adott interjúban beszélt erről. Szerinte az új pólusban benne elehetne mindenki, aki „elutasítja a 2010 előtti világot”, vagyis egy közös listáról hajlandó lenne tárgyalni az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal is, az MSZP-vel, a DK-val és  a Liberálisokkal viszont kizárta az együttműködést.

Új pólusra azért van szükség – magyarázta –, mert az Együtt kudarcot vallott 2014-ben. Arra, hogy ez az összefogás létrejön, ő maga is csak hatvan-hetven százalék esélyt ad, de mivel minden erejét az új pólus kialakítására fordítaná, lemondásra készül az V. kerületi önkormányzati képviselői mandátumáról.

Az interjúban Juhász beszélt arról is, hogy az Együtt, amely szerinte „a legprogresszívabb párt” heteken belül online televízióval áll a nyilvánosság elé. A Fidesz részéről negatív, mocskolódó kampányra számít a 2018-as választások előtt, de ő ennek ellenére „szerethető” kampányt akar folytatni, amelybe szerinte belefér, hogy kifütyüli Orbán Viktor miniszterelnököt.

„Bíróság mondta ki, hogy ez a véleménynyilvánítás része. Sokkal durvábbakat is lehetne tenni még a szabad véleménynyilvánítás keretein belül, tojást vagy rohadt paradicsomot lehetne dobálni Orbánra”

– jegyezte meg. Ennek ellenére abban a pillanatban abbahagyná a fütyülést, hogy a miniszterelnök leül egy vitára – tette hozzá.

Valódi Hírek