„Többször szörnyülködtem” – Keményen kitálalt az Origo felmondott újságírója

Sem Donald Trumpról, sem az orosz hackerinvázióról nem lehet elítélően írni a kormányzati érdekkörhöz tartozó Origónál – derül ki abból a Facebook-posztból, amelyet Birkás Péter, a portál Techbázis rovatának az egykori tagja tett közzé a Facebookon.

Birkás 31 hónapon át, 2014 őszétől a közelmúltig volt a 2014-ben az Orbán-kormányhoz közeli érdekkörök kezébe került Origo újságírója. Facebook-posztja szerint a portálnál mindent áthat a „felfoghatatlan módon túltolt, értelmetlen” szervilizmus.

Ő egy időn át azzal nyugtatgatta magát, hogy minden rendben lesz, elvégre a Techbázis távol esik a politikától, de idővel kiderült, hogy nem.

„Többször szörnyülködtem a címlapra kerülő cikkeken (…) Az orosz hackerekről szóló cikket letiltják, a felszerkek által jóváhagyott írás magyarázat nélkül tűnik el a címlapról ”

– írja a csalódott újságíró.

Birkás két kollégájával együtt nemrég felmondott.

Amióta a kormányzati propaganda szócsöveként működik, az Origo több botrányízű cikkel is észrevétette magát. A legutóbbi talán a Momentum elnökségi tagját, Hajnal Miklóst lejárató, tényferdítő írás volt, amely szerzőjének, Kovács Andrásnak a nevét  egy idő után eltüntették a cikk fejlécéből.

(Via 444)

Valódi Hírek