Luxusirodára költötte a vasutasok pénzét Gaskó István

Falióra 320 ezerét, függönyök 6 millióért, tárgyalóasztalok 7 millióért – ilyen pompás és értékes tárgyakkal csinosította ki irodáját Gaskó István vasúti érdekképviseleti vezető, amikor még a Liga Szakszervezetének elnöki posztját is ő töltötte be.

Ez derül ki a Gaskóhoz és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetéhez (VDSZSZ) kötődő számlakból, amelyeket a Blikk szerzett meg. A bizonylatok arról tanúskodnak, hogy a választékos ízlésű Gaskóék csaknem

ötvenmillió forintot költöttek lakberendezésre.

A szakszervezeti vezető annak idején tagadta, hogy a vasutasok pénzét olyanra költötte, amire nem kellett volna. Ezeket a tárgyakat mégis a VDSZSZ Szolidaritás tagjai által befizetett összegekből finanszírozta – idézte fel a cikkben Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke.

Gaskó 2015-ben korrupciógyanús ügyei és költekezései miatt 25 év után menesztették a VDSZSZ éléről. Mint gyakorlott szakszervezeti vezető, erősen kétlem, hogy a hatékony érdekvédelem elengedhetetlen feltétele lenne az ilyen szintű fényűzés – háborodott fel Vámos.

A volt Liga-elnök a Blikknek azt mondta, a tárgyakat a testület beleegyezésével vásárolta és bocsátotta a Liga rendelkezésére,

a szobáknak ugyanis kulturáltnak kellett lenniük.

Egy országos szintű, jól működő, megfelelő anya­giakkal és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező érdekvédelemhez ez dukál – magyarázta. Vasúti vezérigazgató korában a mai osztrák kancellár, Orbán Viktor és különböző miniszterek is megfordultak ott. Nem lehetett olajos padlón járni és napórával fogadni őket.

A miniszteriális berendezésekhez képest így is szerény volt a bútorzat

– mondta Gaskó, aki most a VDSZSZ Szövetség elnökeként visszaköveteli a vagyontárgyakat.

 

Valódi Hírek