Itt egy nagyon durva lista a Mészárost és Orbánt összekötő üzleti szálakról

A felcsúti polgármester hirtelen jött hatalmas vagyonából vajon juttat-e valamit Orbán Viktornak, avagy a hozzá közel állóknak? – teszi fel a kérdést a Magyar Narancs legfrissebb száma. Avagy hogyan lesz egy félanalfabéta gázszerelőből pár év alatt multimilliárdos a miniszterelnök közelében.

A lap emlékeztet: míg 2010-ben csak egyetlen cég tartozott Mészáros Lőrinchez, ma már ez a szám meghaladja a százat, sőt, ha családtagjainak és Csík Zoltánnak, Mészáros fő “intézőemberének” az érdekeltségeit is beleszámoljuk,

akkor 120 cég felett jár.

Mészáros az egyik leggazdagabb magyar, vállalatbirodalmának értéke majdnem eléri a 80 milliárd forintot.

fotó: Magyar Nemzet

– Mészáros egyik cége bérli azt a hatvanpusztai majorságot, amely az Orbán Viktor édesapjához tartozó CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-é.

– Orbán-apuka vette meg az Alcsútdoboz melletti Habsburg-birtokot vélhetően 155 millió forintért, és Mészárossal kötött egy 10 évre szóló megállapodást. Cége évi 15,5 millióért bérli a területet a munkagépeinek, de munkagépet nem látni a területen.

– Egy nyaraló is átkerült Mészárostól az Orbán családhoz: előbbi megvette, majd adásvétel útján ez is Orbán Győző tulajdonába került.

– Mészáros  cégének adott el egy felcsúti homokbányát a miniszterelnök családjának cége.

Eközben Mészáros vett egy közel negyvenezer négyzetméteres gödröt, amit nem is ő hasznosíthat.

– A felcsúti Aranyember teherautóját többször is látták kijönni idősebb Orbán Győzőék gánti bányájának telephelyéről, ahogy Felcsúton is látták a miniszterelnök egyik testvérét a Mészáros és Mészáros Kft. irodájából kijönni.

– Az Orbán szívéhez fizikailag is oly közeli Puskás Akadémiát és a Pancho Arénát szinte teljesen Mészáros cége épített fele, sőt úgy tudni, hogy az is üzemelteti.

– A polgármester autójavító műhelyénél többször is látták az akadémia buszait, a lap információi szerit Mészáros anyagilag is támogatja a klubot.

– A kisvasút építésénél is jelen voltak Mészáros munkásai, miközben hivatalosan a Swietelsky nyerte el az uniós forrásból finanszírozott beruházást.

Végül pedig

– egy Mészáros Lőrinchez közeli cég fizette ki azt a 3,2 milliárd forintot, amellyel a Cider Alma Kft. tartozott az állami tulajdonú Magyar Nemzeti Kereskedőháznak. A cégben feltűnt

Tiborcz István és Orbán feleségének sógora is.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek