Tiborcz-közeli cég épít luxushotelt a Nagymező utcában

Extravagáns luxushotellé alakítják azt a Nagymező utcai épületet, amelyben a népszerű Instant nevű szórakozóhely működött. A beruházás mögött kormányközeli szálakat talált a 24.hu.

fotó: Google Street View

A kétemeletes, eklektikus Nagymező utca 38. (Ó utca 32.) az 1880-as évek óta szegélyezi az utcát, fennállása során pedig nem csak a bulizó fiatalokat, hanem a második világháború borzalmait is túlélte. Eddig bírta: az épületet 2008-ban megvásárló Rockwood Holding egy négycsillagos butikhotel építését tűzte ki célul a telken.

A homlokzat megtartásával, de vadonatúj szerkezettel létrejövő épület

több szintnyi mázas kerámia- és üvegtömeget kapna a nyakába, teljesen megváltoztatva a kellemes hangulatú utcaképet.

Így néz majd ki a tervek szerint a hotel.

A Rockwood Holding tulajdonosai szerves részei a magyar ingatlanpiacnak, olyan belvárosi luxus ingatlanfejlesztésekben vettek részt, mint az Andrássy Palace Gardens, de az ötcsillagos Budapest Gate Golf And Country Club megszületéséből is részt vállaltak.

Ismerős nevek bukkannak fel a cég körül. A Bicskére álmodott Golf klub tervezett megépítéséhez vásárolt terület egy részét 2014-ben Mészáros Lőrinc Budakalász 66. nevű cég vette meg, de a Rockwoodban ott van az az Erdei Bálint, aki 2009-től 2015-ig Tiborcz István tulajdonostársa volt a hírhedt Elios Zrt.-ben is.

Ez a a cég, amely az elmúlt években sorra nyerte el a települések közvilágításának megújítására kiírt, főként uniós projekteket úgy, hogy sok városban egyedül számukra kedvező feltételeket szabtak meg, vagy épp már a pályázat kiírása előtt egyeztettek a városokkal – emlékeztet a hírportál.

Valódi Hírek