Jeszenszky: Orbánék kitalált ellenségek ellen harcolnak, hogy eltereljék a figyelmet az életszínvonalról

A volt külügyminiszter szerint életszínvonalunk egyre tragikusabb, és csak mi keresünk barátokat keleten és ellenségeket nyugaton. Orbánék félrevezetik a magyarokat.

A Magyarország uniós felvételi kérelmét 1994-ben benyújtó Jeszenszky Géza szerint egyedül vagyunk az Európai Unió tagjai között, akik mérkőzést folytatnak Brüsszellel.

Orbánék könnyen megtehetik ezt, hiszen a kizárás nem fenyegeti Magyarországot és Orbán sem vezetne ki minket az Unióból, hiszen akárhányszor úgy tűnt, rosszul járhatunk, akkor visszakoztak, törvényeket módosítottak.

A nagyobb baj a Jeszenszky szerint az, hogy nem csak a Brüsszel vívott csatában vagyunk egyedül Európában, de abban is, hogy

míg a magyarok alacsony színvonalon élnek, és ellenségképekbe kapaszkodnak,

addig a szomszédos országok és a balti államok egyre jobban élnek, és nem keresnek ellenségeket.

Orbánék félrevezetik a magyarokat, miközben a cél az lenne, hogy olyan életszínvonalon éljünk, mint az ellenségnek beállított Nyugaton. Ennek a félrevezetésnek belpolitikai célja van, de a legtöbb ember már rájött arra, hogy a barátokat nem keleten kell keresni.

Jeszenszky szerint Oroszországban olyan politikát lehet látni évek óta, ami a „cárizmust, hódító politikát és még inkább a sztálinizmus politikáját idézi”.

(HírTV)

 

Valódi Hírek