Botka egybemossa a gazdagokat és a bűnözőket – ez közönséges uszítás

„Botka László vérpopulista kampánya (Bokros Lajos pontos definíciója) és olcsó hazudozása nem csupán azért kártékony, mert hamis ígéretekkel tömi az emberek fejét és butítja őket, hanem azért is, mert egybemossa a gazdagokat és a bűnözőket.

Az MSZP honlapján Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc testesíti meg a “gazdagokat”, a háttérben a gazda, a Mészáros-vagyon igazi tulajdonosa, Orbán látható.

Ez azt jelenti, hogy Botka kocsmai stílusban a bűnözéssel azonosítja azokat, akik gazdagok, pedig nemcsak bűnöző gazdagok vannak, akik lopással szerezték a pénzt, mint az Orbán-Mészáros páros. Másrészt, ha Botka Orbánékat, a tolvaj fideszeseket akarja megadóztatni és megfizettetni, akkor a bűnözőknek menlevelet ad.

Bűnözőket nem megadóztatni kell, hanem bíróság elé állítani, s törvényesen elítélni. A lopott vagyont pedig az utolsó fillérig törvényes ítélettel elkobozni. (…)

Az igazságos adópolitika minden normális párt programja, amihez nincs szükség gazdagok elleni gyűlöletkeltésre. Mert amit Botka csinál, az közönséges uszítás és gyűlöletkeltés azok ellen, akik vitték valamire, és nem bűnözéssel, hanem a tehetségükkel és a szorgalmukkal meggazdagodtak.

Botka azt is mondja burkoltan, hogy minden gazdag bűnös, a gazdagság bűnös dolog, és jogos a gazdagokkal szembeni utálat és gyűlölet. Az irigységre épülő ócska populista propaganda szélsőjobboldali, náci pártok sajátossága, nem demokratikus baloldal jellemzője. (…)

Ez törvénytelen, igazságtalan, ahogyan az is, hogy ezeket a bűnözőket összemossa olyan start-up vállalkozásokkal például, amelyek az innovációval, a tehetséggel szereztek némi gazdagságot a tulajdonosaiknak. Kriminalizálja, ha valaki gazdag.

Ennek következménye az lesz, hogy az emberek gyűlölettel tekintenek mindenkire, akinek egy kicsivel jobban megy. A falu módosabb embere, a szebb házban lakó szomszéd is gazdag lesz, és egyszersmind gyanús is, akire ferde szemmel néznek. Aztán lesz, ahol nemcsak néznek, hanem ütnek is.”

Bartus László: Botka Gyűlöletpártot csinál az MSZP-ből (Amerikai Népszava)

Valódi Hírek