Csepreghy Nándor: Csak „ellenzéki démonizálás”, hogy Mészáros Lőrinc korrupt

„Nemcsak Mészáros Lőrincet vagy Tiborcz Istvánt lehet a magyar miniszterelnökhöz kötni, hanem mind a 10 millió magyar állampolgárt, így az a feltételezés, hogy ők a kapcsolataik miatt gazdagodnak, merő feltételezés, démonizálás” – lepte meg Csepreghy Nándor interjújában a 444 olvasóit.

A hírportál azután kereste meg a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát, hogy az az ELTE-n, egy korábbi pódiumbeszélgetésben azt találta belelehelni a mikrofonba, hogy a magyarországi korrupciós vádaknak csak a 10 százaléka mögött van ténylegesen korrupció,

a maradékot csak az ellenzék próbálja felfújni utolsó elkeseredésében.

A 444 az interjúban gyakorlatilag az elmúlt évek összes korrupció-gyanús ügyét végigsorolta Csepreghynek, de nem sikerült kibillentenie a nyugalmából. Egyebek mellett a következőket kamuzza bele a világba:

Kizárólag technikai kérdés, hogy a magyar tőkét éppen Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagy más testesíti meg.

Mészáros és a hozzá kötött cégek például már a Fidesz kormány előtt is nyertek közbeszerzéseket.

Szerinte Tiborcz cége azért nyert annyi közbeszerzést energiatakarékos izzók beszerelésére, mert meglátta a lehetőséget, elsőként lett fontos szereplő ezen a piacon és odafigyelt, hogy milyen közbeszerzések lesznek elérhetőek, amit mindenki megtehetett volna.

Simicska Lajos pedig

nem azért veszít látványosan sok közbeszerzésen, mert összeveszett Orbán Viktorral,

hanem mert a botrányai miatt nem akarnak vele összeállni azok a partnerek, akikkel korában sikeres volt, erre pedig a kormánynak nincs ráhatása.

Csepreghy mindössze egyetlen kérdésnél ad olyan választ, amelyből úgy sejlik, talán maga sem hiszi el, amit összezagyvált. A kérdés így hangzott:

Az a politikai közösség, aminek ön része, az egy egyenes, becsületes politikai közösség?

A válasz pedig így:

Én azt gondolom, hogy az a politikai közösség elindult valahonnan és tart valahová, ami ennek az országnak jó.

(címlapfotó: Vajda József / Népszava)

Valódi Hírek