Csúnyán lebukott Rogán – Ezt vajon hogy magyarázza ki?

Erre nehéz lesz olyan épeszű magyarázatot adni, amit az érettségizett Fidesz-szavazók is bevesznek.

Az első letelepedési kötvényes offshore-cég már egy nappal azelőtt megalakult, hogy Rogán Antal benyújtotta volna a programot lehetővé tevő módosító indítványt, vagyis mielőtt bárki nyilvánosan tudhatott volna a kormány szándékáról – derítette ki a Magyar Nemzet.

Rogán a módosítót 2012. október 27-én nyújtotta be, de mit ád Isten, egy Karib-tengeri adóparadicsomban, a Brit Virgin-szigeteken valaki már egy nappal korábban – október 26-án –benyújtotta a programra szabott cégjegyzési kérelmét.

Az újonnan létrejövő vállalkozás a Prime Ally Limited nevet kapta. Két nappal később valaki Star Wealth Global Limited néven

újabb céget alapított, szintén a Brit Virgin-szigeteken, majd november 1-jén még egyet,

az Ace Deal Investments Limitedet, ugyancsak a délszaki adóparadicsomban.

A három cég lett a végső tulajdonosa a gazdasági bizottságtól kötvényforgalmazási engedélyt kapó, kajmán-szigeteki Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) nevű vállalkozásnak.

A HSSDF a legnagyobbnak számító kínai piacon került monopolhelyzetbe a magyar kötvények forgalmazását tekintve: az eddig értékesített 4700 állampapír mintegy 85 százalékát ez a vállalkozás jegyezte le,

amellyel 100 milliárd forintos bevételre tett szert.

Az összefüggéseket feltáró Magyar Nemzet ezek után két kérdést tett fel a Miniszterelnöki Kabinetirodának:

1. Hogyan jöhettek létre a fent említett cégek a törvény hatályba lépése vagy épp a parlamenti végszavazás előtt?

2. Honnan tudhatták ezeknek az offshore vállalkozásoknak a tulajdonosai azt, hogy egy magyar politikus,

Rogán Antal másnap olyan törvénymódosító indítványt fog az Országgyűlés elé terjeszteni, amely később több milliárd forintot hoz a cégnek?

Egyelőre nem kaptak választ. A helikopter-ügyhöz hasonlóan nyilván most is kell egy kis idő, hogy kitalálják, mit hazudjanak.

Valódi Hírek