Lázár vérszemet kapott, már az egész sörpiacot megregulázná

Lázár János – az egyetlen felnőttkorú magyar, aki még életben nem ivott sört –  a Heineken és az „Igazi Csíki Sör” közti ádáz harcból azt a következtetést vonta le, hogy a kormánynak teljes magyar sörpiacot meg kellene rendszabályozni.

„Érdemes az egész szabályozást megvizsgálni azután, ami az Igazi Csíki Sörrel történt, hogy egy kiszolgáltatott kis szereplőt igyekszik eltaposni egy multi” – közölte tegnapi  lakossági fórumán a miniszter.

Ez a vita kevésbé a sörről, sokkal inkább magyarságunkról szól – jelentette ki Lázár János, hozzáfűzve, éppen ezért

a végsőkig elszánt a küzdelemben.

Szerinte a vendéglősök kiszolgáltatottak a nagy piaci szereplőknek.

Lázár szavaiból kiderült az is, hogy ha a Fidesz pillanatnyi érdekei úgy diktálják, Németország akár kiváló példa is lehet: a hírek szerint van nálunk olyan vállalkozás is, amely – Németországban már nem engedélyezett – génkezelt élesztőtörzseket használ fel, hogy a sör gyorsabban készüljön el – rémisztette meg a fórum résztvevőit az MTI tudósítása szerint.

Ami Lázárék gumicsontját, az Igazi Csíki Sört, ezt az ízig-vérig székely kézműves terméket illeti, az Átlátszó egy 2015-ös cikkéből kiderül: a székely sört előállító cég,  az S.C. Lixid Project S.R.L.-t az írás megjelenése idején fele-fele arányban birtokolta bizonyos Lénárd András vállalkozó, valamint egy hollandiai cég, a Lixid Holding BV.

Ennek egyik alapítója egy Bluehill Investment Limited nevű, londoni székhelyű társaság, a másik pedig egy szlovákiai vállalkozás, az AZC a.s., amely egy pozsonyi tömbházban székel.

A részben maga Lázár János által gerjesztett pitiáner és ostoba sörháború aktuális állásáról itt írtunk.

Valódi Hírek