Semjén magyar közpénzzel akarja támogatni a Csíki Sör gyártóját

A magyar állam egy holland cég ellenében egy félig holland romániai céget tömne ki közpénzzel – röviden összefoglalva ez történik most a hazafias összefogás jegyében.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (ez a titulusa önmagában mekkora szégyen ránk nézve!) ugyanis azt mondta csütörtökön, hogy

A kormány kész állami támogatást nyújtani az „Igazi Csíki Sör” gyártásához.

Új minőségben folytatódik tehát a Heineken ellen indított elmebeteg sörháború.

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar adófizetők milyen címen, mennyit és mikor adnak össze az Igazi Csíki Sör nevű – szubjektív véleményünk szerint semmi maradandó gasztronómiai élményt nem nyújtó  – termék mögött álló, részben holland tulajdonú székelyföldi magánvállalkozásnak és azt sem, hogy miért.

A történet veleje, hogy a Heineken szerint az Igazi Csíki Sör az ő egyik márkájukat (Ciuc) bitorolja, és ezzel a román a bíróság is egyetértett.

A magyar kormány ezt azonban nem hajlandó elfogadni, és nekiesett a Heinekennek, amely 56 ezer alkalmazottal 125 sörgyárat működtet a világ 70 országában – egyebek mellett hozzá tartozik a Soproni Sörgyár is.

A márkát 174 országban árulják, a Föld lakossága percenként 12 ezer 500 palack Heinekent iszik meg.

Semjénék legutóbb például azt ötlötték ki, hogy az 1889 óta viselt vörös csillagja miatt betiltják az italneműt. Benyújtottak egy törvényjavaslatot, ami megtiltaná

„az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését”.

Az ügy abszurditását fokozza, hogy Lázár János is stabilan beleállt a csatába, aki pedig bevallása szerint

még sohasem ivott sört.

 

Valódi Hírek