A Fidesz és az MSZP nagykoalícióban lopják el a hatvani kastélyt a fideszes vadászmilliárdosoknak

Fideszes és MSZP-s képviselők teljes egyetértésben, közösen jegyzik azt az új törvénymódosítást, amely szerint ingyen odaadják a hatvani Grassalkovich-kastélyt a fideszes urizálók gyűjtőhelyének, a Vadászkamarának.

A hatvani Vadászati Múzeumot a zömmel uniós forrásból, 3,5 milliárd forintért felújított Grassalkovich-kastélyban rendezték be, ez menne most egy törvénymódosítással a kamarának.

A teljes szöveg:

„A hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítése céljából az állami tulajdonban lévő Hatvan Kossuth tér 24., 2713/4 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlan ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerül azzal a feltétellel, hogy az Országos Magyar Vadászkamara az ingatlant terhelő kötelezettségeket a (2) bekezdésben foglalt szerződés szerint teljes körűen átvállalja”.

Az undorító Fidesz-MSZP mutyi miatt két ellenzéki párt is felháborodásának adott: az Együtt és a DK.

Szigetvári Viktor azt írja:

„A Fidesz, a KDNP és az MSZP egy közös parlamenti indítvánnyal ellopni készül a vadászkamara számára a hatvani kastélyt.

Az állítólag „kormányváltásra” „készülő” szocialisták most elérkezettnek látták az időt, hogy kétharmados segítő kezet nyújtsanak Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak és Semjén Zsoltnak ahhoz, hogy az új uralkodóosztály kényes hobbija, a vadászat immár állami tulajdonból kamarai tulajdonba kerülő kastélyban szerveződhessen.

A gyönyörű hatvani kastélyt az elmúlt években európai uniós milliárdokból felújították. Most a nagykoalíció átjátssza a vadászok kamarájának. Miközben az elmúlt hónapokban országszerte csak arról lehetett hallani, hogy fideszes és kdnp-s baráti társaságok szerezték meg az értékes hazai vadászterületek vadászai jogait.

Jegyezzük meg a kétharmados segédkezet nyújtó szocialistákat: Hiller István, Hiszékeny Dezső, Józsa István, Bárándy Gergely.

Szégyen, gyalázat.”

– zárja Szigetvári. 

A DK részéről Gréczy Zsolt tartott csütörtökön tájékoztatót az ügyben. Elmondta: a Vadászakamara a Fidesz vadászni járó milliárdosainak gyűjtőhelye. Nehéz a fideszes vadászatoknál urizálóbb dolgot találni, de ha van, az az, hogy még

egy ingyen kastélyt is kapnak hozzá

– mondta a szóvivő.

Gréczy feltette a költői kérdést: Hogyan illeszkedik ez abba a politikába, amit Botka László szokott megfogalmazni, miszerint „Fizessenek a gazdagok”?

Ennek az első lépése, hogy ingyen kastélyt kapnak az urizáló fideszes milliárdosok?

Hogyan illeszkedik ez egyáltalán bármilyen ellenzéki politikába?

Az MSZP magyarázattal tartozik a választóinak, miért segítenek a Fidesznek a kastélymutyiban.

A DK őszintén bízik abban, hogy Botka László elfogadható magyarázatot fog adni arra, hogy miért működnek együtt a Fidesszel egy kétharmados törvényben. A megalkuvások veszélybe sodorják a jövő évi kormányváltás esélyeit”

– zárta Gréczy.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek