Végrehajtást rendeltek el a TV2 ellen

Végrehajtást rendelt el a Fővárosi Törvényszék a TV2 ellen. Ez február 10-én, három nappal azután történt, hogy a kanális nem hajtotta végre a bíróság korábbi ideiglenes intézkedését, miszerint Vajnáék nem használhatnák tovább a Chili TV nevet,

amit persze azóta is vígan használnak.

A bíróság ilyen esetekben napi bírságot határozhat meg, amelynek nagyságrendje 10 és 200 ezer forint között lehet. Az összeg 30 naponta megduplázódik, és a végrehajtásra kötelezett félnek mindaddig fizetnie kell, amíg nem hajtja végre a bírósági döntést.

Ez talán még Andy Vajnának is érzékelhető summa lesz, hiszen az óra január 4-én kezdett ketyegni.

A TV2 Csoportra nézve csúfos kimenetelűnek ígérkező jogvita azután alakult ki a rivális AMC Networksszel – a Sport 1 és a Sport 2, valamint a TV Paprika tulajdonosával -, hogy az AMC a Chili TV és a Paprika TV elnevezés közötti hasonlóságra hivatkozva a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) megtámadta a TV2 védjegyoltalmi eljárását.

A cégvezetés ugyanis úgy ítélte meg, hogy a két név közti erős hasonlóság megtévesztő, és ezzel Vajnáék megsértik a piacon régebb óta jelenlévő Paprika TV védjegyéhez fűződő jogait.

Az SZTNH ennek a kérelemnek helyt adott, majd a TV2 a logón némi változtatást végre is hajtott, de a név maradt.

Ezután fordult az AMC bírósághoz.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek