Számon kérték egy origóson, hogy miért hazudik, elképesztő magyarázkodásba menekült

Egyre szánalmasabb az a szellemi és erkölcsi mélyrepülés, ami a Fidesz-közelbe került Origo hírportálnál zajlik.

Pár napja a momentumos Hajnal Miklóst és családját szedték elő, hogy aljas rágalmakkal és sunyi csúsztatásokkal megpróbálják lejáratni. A propagandacikk szerzője, Kovács András később a nevét is eltüntette az írás mellől. (Bővebben itt).

Tegnap kiszivárgott egy frissen kirúgott újságíró búcsúlevele, amelyben Mártha Bence kipakolt arról, milyen fideszes médiaterror uralkodik az Origo kapuin belül, hogyan csináltak „hitvány hazugsággyárat” a lapból. (Bővebben itt)

Hogy mindez mennyire igaz, annak illusztrálására máris itt egy friss példa: Mi is beszámoltunk róla, hogy az Echo TV-ben nemrég a momentumos Soproni Tamást szerették volna megszorongatni, de csúnyán felsültek. Soproni Tamás csodálatosan leiskolázta az aljas kérdéseit papírról felolvasó „riporternőt”. (videó itt)

Minderről az Origón egy bizonyos Hecker Flóriánnak (ő a Habony-féle Lokáltól érkezett a laphoz) sikerült olyan elképesztő cikket kanyarítania, amiben a riporternőt hozza ki győztesként, a momentumos Soproni Tamást pedig elmarasztalja, amiért kicsúszott a száján egy trágár szó, továbbá mert nem volt hajlandó „bocsánatot kérni” egy másik Momentum-tag évekkel ezelőtti parodisztikus cikkéért, amelyben állítólag a vidékieket alázta.

Mécs János ominózus cikkéről már ezerszer elmondták a momentumosok és maga a szerző is, hogy egy karakterparódia, amelyben pont azokat a bunkó pestieket figurázza ki, akik lenézik a vidéki embereket.

Mindezt szándékosan elhazudva az origós Hecker Flórián zavartalanul úgy beszél a cikkről, mintha konkrétan a vidékiek gyalázása lett volna benne. Ezzel tudatosan félrevezeti és a Momentum ellen hergeli az Origo olvasóit.

Amikor egy magyar nemzetes kollégája számon kérte rajta ezt, Hecker elképesztő magyarázkodás-cunamiba kezdett a Facebookon. Szemrebbenés nélkül letagadta a saját cikkét, mondván:

„soha nem volt kérdés előttem, hogy mécs jános ironizált-e, biztosan tudom, hogy igen. a cikk sem állít ettől eltérőt”

majd egy kommentben elismerte, hogy „erőltetett” volt Mécs János írásának kifacsarása. Miközben cikkének elején ez szerepel kiemelve:

„Mécs János egy írásában a vidéken élőket gyalázta”.

Íme a képernyőkép az Origo cikkéről:

Képernyőkép Hecker Flórián kommentjéről:

Érdemes elolvasni a teljes topikot (itt), csodálatos példája annak, hogyan képes egy ember némi pénzért a legalja Fidesz-propagandát is bevállalni, majd amikor rajtakapják és számon kérik, már-már tudathasadásos módon letagadni, amit művel.

Országszerte, napról-napra ilyen jellemű emberek ezrei tartják életben a fideszes rezsimet.

 

Valódi Hírek