Kipakolt az Origo kirúgott újságírója: „Hitvány hazugsággyárat” csináltak a lapból!

Nagyon kemény levélben búcsúzik a Fidesz-cselédsajtóvá züllesztett Origótól a lap frissen kirúgott munkatársa.

Mártha Bence 3 évig az Origo sportrovatában dolgozott, rálátása volt az egész lapnál uralkodó körülményekre. Az Index által kiszivárogtatott búcsúlevelében ezt írja:

„Nádoriék, Weyerék, vagy Pethő Andrisék, és persze a még most is kitartó sportrovat néhány tagja húsz éven át építették fel azt, ami Sáling Gergő kirúgásával aprópénzre váltva lett a lakájmédia konca.

Pálmaiék még adtak valamit a látszatra, de a Faktor.hu/Tv2 szabadcsapatai

hetek alatt hitvány hazugsággyárat csináltak

abból, amiről fel sem fogták, mekkora érték. (…) Két éve ráhívtam volna a mentőt, ha valaki azzal jön, hogy az origónál nemcsak kiszednek dolgokat egy (névvel vállalt) cikkből, de bele is írnak a szerző mondanivalójával tökéletesen ellentétes sorokat” –

ír arról, hogy milyen volt, és milyen lett az Origo.

Mártha Bence

A lap kettővel korábbi főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek a kirúgásáról azt írja:

„a legvérfagyasztóbb jelenet volt, amit élőben láttam”.

Szerinte a lap mostani vezetése lábon lőtte magát, hiszen mára az Origo „nemcsak hitelességét és karakterét veszítette el (örökre), hanem az olvasottságát és az elérését is. Tehát még azt az alávaló célt sem szolgálja, amiért ezt tették vele (…) butaság volt dörgölőző bértollnokok kezébe adni a kormánylapátot.”

Példaként említi a szakmai munka színvonaltalanságára azt, hogy a Vidnyánszky Attilának (a Nemzeti Színház vezetőjének) túlságosan gyakran beszóló kultúra rovatot a vezetőjével együtt kivágják, vagy hogy „a napiparancsnak ellentmondó fradis írásért” hónapokig térdepeltetik a sarokban a sportrovat egyik legtehetségesebb tagját.

Mártha szerint „az Origo név menthetetlen. És ez azért megbocsáthatatlan, mert rátok, a felelősökre maximum úgy fog emlékezni a sajtótörténelem,

mint a magyar újságírás pufajkásaira,

de az Origo lehúzása a retyón alaposan túlmutat néhány közepesen tehetségtelen bértollnok sorsán”.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek