Orbán Brüsszelből üzent az Index tulajdonosának

Ritka helyzet állt ma elő Brüsszelben: Orbán Viktort valódi újságírók kérdezték a sajtótájékoztatóján. Meg is lett a következménye.

Orbánnál az Index.hu EU-rovata, az Eurológus újságírója kérdezett rá: mit szól a közkeletű sejtéshez, hogy Mészáros Lőrinc az Orbán-család vagyonát kezeli, miután a felcsúti Aranyember csuklóból kifizette az Orbán-família érdekeltségébe tartozó Cider Alma Kft. 3 milliárdos állami tartozását.

Orbán persze a valódi kérdés elől eltáncolt, ezt bírta válaszolni:

„Bár ez a kérdés nem szerepelt az Európai Tanács mai ülésén, az tudom önnek mondani, hogy

miért nem fordul az érintettekhez?

Tehát, szeretném leszögezni, hogy a magyar kormány és jómagam nem foglalkozunk semmilyen magángazdasági természetű üggyel. Nem tartozik ránk. A piaci szereplőkre tartozik.

Ezt mondja meg a tulajdonosának is. Köszönöm szépen.”

Hogy kire gondolt konkrétan, nem tudni. A cégjegyzék szerint az Index.hu Spéder Zoltáné, a lakájsajtó szerint Simicska Lajosé.

Orbán hasonló rutinnal bújt ki a következő kérdés alól is, amely az egykori Soros-ösztöndíjas Orbánt kérdezte a mostani Soros-üldözés okairól. Orbán ezt válaszolta:

„Soros György jelen pillanatban a hatályos magyar törvényekkel szemben tevékenykedő szervezeteket támogat, és olyan célokat tűz ki, amelyekkel szemben a magyar törvényhozás és

hárommillió magyar ember egyértelműen állást foglal.”

Később Nemes Gábornak, a Klubrádió brüsszeli tudósítójának azt mondta, hogy ez a bűncselekményekkel való gyanúsítás az ő saját, miniszterelnöki magánvéleményének kifejtése volt.

Valódi Hírek