Ónodi György: A jobboldalnak begyógyult a humorérzéke

Megszólalt a nemrég hivatalosan megszüntetett Heti Hetesről a műsor producere, aki az Indexnek adott interjút.

Ónodi György nem gondolja, hogy a Heti Hetes elfáradt volna. Ahogy ma, úgy húsz év múlva is érdekes lesz közéleti szereplők, művészemberek vagy bohócok véleménye az aktuális történésekről – vallja.

Ónodi nem tudta megerősíteni, hogy a műsor beszántása a reklámadóról való egyeztetések feltétele volt-e, és azt sem, hogy a műsor a baloldali liberális oldal csemegéje lett volna. Akkor minek hívta volna meg Fábryt? – kérdezett vissza, majd elismerte: Fábryn kívül nem ismer jó humorú jobboldali előadóművészt,

„a jobboldalnak valahogy genetikailag nem működik az az izom, amitől az ember képes a mosolygásra.”

Persze van ellenpélda, pl. Semjén Zsolt, de sajnos „ő is csak azon tud nevetni, amit Orbán mond.” Nem tudna képzelni egy olyan Heti Hetes-mintájú műsort, amelyben csak jobboldaliak ülnek. Ott csak balra rugdosás lenne, humor nélkül – véli Ónodi.

fotó: Bődey János / Index

Soha nem érezte úgy, hogy a műsor „sok lett volna”, neki belefér a pinázás, a b.szás, a k.rvaanyázás. Ebben egyetért Bayer Zsolttal, aki trágár ugyan, de szerinte művelt és őszinte ember.

A felek kitértek Csiszár Jenő, egykori műsorvezető főkonzuli kinevezésére. Az ifjú Csiszárt e szavakkal jellemezte a producer: „harmincas szókinccsel érkezett a rádióba, negyvenessel az ATV-be, és ötvenessel távozott a Heti Hetesből, de ezt az ötvenest nyilván felfejlesztették a mostani főkonzuli megbízatása miatt,

neki köszönheti az ország azt a szégyent, hogy Havas Henriket Tanár Úrnak hívják.”

Jáksó László is szóba került, persze. Ónodi szerint ugyanolyan prosztó volt, mint Csiszár, csak választékosabb. Neki ráadásul sikerült kitalálnia magát. A nézők a negyedik-ötödik adás után jöttek rá, hogy „ez a seggállú faszi mennyivel jobb, mint az előző” – merengett.

A producer később szép szavakkal emlékezett az elhunyt Bajor Imrére, majd elárulta: nem látja az utánpótlást, Sebestyén Balázson kívül nem ismer mást, akivel a műsort fel lehetne tölteni, de őt meg azért nem rakná be, mert nem igazán kedvelik egymást Jáksóval.

Valódi Hírek