Kálmán Olga: Simicskánál ugyanazt fogom csinálni, csak szabadabban

14 évig volt az ATV arca, most a Simicska-féle HírTV-hez igazolt Kálmán Olga. A váltás okairól és a jövőről az Indexnek beszélt a műsorvezető.

„14 év sok volt, elég volt. Egész egyszerűen sok volt ugyanott, ugyanazt, 14 éven át csinálni. (…) A döntést is viszonylag hamar hoztam meg, két nap alatt. Leültem otthon egy négyzetrácsos papírral, húztam egy vonalat és két oszlopba rendeztem a váltással járó előnyöket és hátrányokat. És az előnyök közé sokkal több dolog került.”

– mondja Kálmán a döntés körülményeiről.

Az interjúban tisztázza a jobboldalon pörgetett hazugságokat is:

„A pletykákra egyébként rácsodálkoztam egy kicsit, mert egy szó sem volt igaz abból, hogy évek óta tárgyalunk, és

nem fogok kapni 4 millió forintos fizetést sem.

Aki ismeri a szakmát, pontosan tudja, hogy ilyen havi fizetés nincs a szakmában, mindenesetre köszönöm Habony Árpádnak, vagy aki ezt a kommunikációs bravúrt kitalálta, mert ezek szerint igen nagyra becsüli a piaci értékemet.”

A kérdésére, hogy találkozott-e már Simicska Lajossal, úgy válaszol:

„Igen. Mindenképpen meg akartam nézni magamnak, a tárgyalások alatt mondtam, hogy szeretnék vele beszélni, mert kíváncsi vagyok arra, miért akar engem a tévéjébe. Azt mondta, hogy

„Olga, csinálja tovább ugyanazt, amit eddig, csak szabadabban.”

Ez elég jól hangzott.”

Az ATV migránskampányban való szerepvállalásáról azt mondta, „nyilván nem vagyok vak, nem az újságban olvastam, mi történik a műsorom előtt, után vagy éppen közben, de nem én voltam döntéshelyzetben (…) a véleményemet természetesen elmondtam Németh Szilárdnak.”

Kálmán Olga új műsora, az Egyenesen című március közepén indul a HírTV-n.

Valódi Hírek