Mától hivatalos: Végleg megszűnt a Heti Hetes

A hírt Para-Kovács Imre osztotta meg kedden este a Facebook-oldalán, szó szerint abban a formában, ahogy a címünkben szerepel.

A Heti Hetes az RTL Klub egyik legrégebbi műsora volt: 1999 szeptemberében, az első Orbán-kormány idején indult. Előbb Csiszár Jenő, majd Jáksó László vezette.

A formátum a német RTL csatorna 7 Tage – 7 Köpfe című műsorának koppintása volt, amelyben a résztvevők az adott hét aktuális híreire reagálnak.

fotó: 24.hu

Az elmúlt években lejtmenetben volt a műsor: a korábban pénteken, majd szombaton főműsoridőben futó programot egyre nézhetetlenebb időpontokba száműzték, majd átrakták az RTL csoport kisebb elérésű kábelcsatornájára, az RTL II-re.

Ez idő alatt a szereplők gázsija a kezdeti 300 ezerről több lépésben 100 ezer forintra csökkent alkalmanként.

Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy évi 16 adással „takaréklángon” életben tartják a műsort, ma azonban kiderült: végleg vége.

Frissítés: Ónodi György, a Heti Hetes producere a Népszavának megerősítette a műsor végleges megszűnéséről szóló hírt. Hozzátette: a műsor hozta az RTL II. átlagos nézettségét (3-4%-os közönségarány). Ónodi azt ígéri, megírja a műsor 17 éves történetét egy könyvben.

 

Valódi Hírek