Orbán lényegében lebuzizta Vona Gábort a „tisztelt házban”

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. A miniszterelnök beszédében hosszan beszélt a gazdasági eredményekről, az olimpiáról azonban egy árva mukkot nem szólt.

Ezt vetette a szemére Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki felszólította a kormányfőt, hogy „ne bújjon Tarlós István szoknyája mögé a kérdésben”.

Orbán Viktor viszontválaszában kijelentette:

„Nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”.

Vona ezután – személyes megtámadtatásra hivatkozva – szót kért a házelnöktől, de Kövér László ezt nem tartotta indokoltnak, és a Ház többsége is leszavazta Vona Gábor kérését, aki így nem tudott reagálni a szoknyázásra.

A kormányfő kijelentése azért is tűnhetett áthallásosnak, mert a fideszes sajtó tavaly novemberben azzal vádolta Vona Gábort, hogy miközben támadja a homoszexuálisokat, korábban maga is részt vett meleg-bulikon. A Jobbik elnöke ezt határozottan cáfolja.

A 24.hu a parlament folyosóján kérdezte meg Vonát, mit gondol arról, hogy a miniszterelnök lényegében lemelegezte. „Minősíthetetlen, amit a kormányfő tett. Orbán most a Ripost szintjét hozta, odáig süllyedt” – mondta a Jobbik elnöke, majd hozzátette: „arra kérem, Orbán Viktort, ne bújjon Kövér szoknyája, illetve nadrágja mögé”.

Valódi Hírek