Tarlós elkezdett kitáncolni az olimpia mögül: „Lehet, vissza kell vonni a pályázatot”

Ha tényleg lesz népszavazás, vagy összegyűlik elég aláírás, akkor lehet, hogy vissza kell vonni az olimpiai pályázatot – jelentette ki pénteken Tarlós István főpolgármester.

Mint ismert: péntek délután adja át a fővárosi választási bizottságnak a Momentum Mozgalom az íveket, amelyeken azok nevei szerepelnek, akik népszavazást akarnak az olimpia 2024-es budapesti megrendezéséről. Ha legalább 138 ezer érvényes lesz közülük, akkor a népszavazást ki kell írni.

Tarlós szerint jobb lett volna korábban gyűjteni az aláírásokat, és szerinte akik most az olimpia ellen vannak, azoknak korábban ez eszükbe sem jutott. Az ellenzéki pártok szerinte árulást követtek el, és el is mondta, hogy ezt a játszótéren hogyan szokták kezelni:

„A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

A főpolgármester azonban leszögezte, hogy nem fogja a népet se becsapni, se kijátszani, nem fog lassítani folyamatokat, nem várja ki a végső határidőt. Ha ilyet tapasztalna, meg fog szólalni, ugyanis teljesen elzárkózik attól, hogy népakaratot kijátsszák. Ha lesz népszavazás, vagy ha lesz elég aláírás, lehet, vissza kell vonni az olimpiai pályázatot – mondta.

Valódi Hírek