A budapestiek ma keményen rácsaptak az asztalra

„A Fidesz meghátrálásra késztetése, gondolkodóba ejtése nagyon komoly teljesítmény, amire büszke lehet a Momentum, segítőik és persze az aláírók is. Az egyre fojtogatóbb levegőjű Magyarországon ilyesmi ritkán történik, a netadó elleni tömegtüntetés óta tulajdonképpen nem is volt ilyen.

Akárcsak a netadós tüntetés, ez az aláírásgyűjtés is erőteljes asztalra csapás volt, egyértelmű üzenettel: na ezt már nem. Orbáni kaliberű életbölcsességgel mondhatnánk, hogy asztalra csapásban mi, magyarok hagyományosan nagyon jók vagyunk.  (…)

A 2014-es főpolgármester-választást Tarlós István alig 290 ezer szavazattal meg tudta nyerni, és bár a két év múlva esedékes önkormányzati választás még messze van, a most megmozdított tömeg erejére egy ellenzéki kampányt simán fel lehet húzni.

A Fidesz hatalma ettől még ma Magyarországon sziklaszilárd, de az ellenzék, és ellenzék alatt itt tényleg csak annyit kell érteni, hogy „emberek, akiknek elegük van Orbán Viktorból”, most nagyobbat dobott (csapott!), mint 2010 óta talán bármikor.”

Bede Márton (444.hu)

Valódi Hírek