Nem engedik Orbán közelében fütyülni Juhászékat

Nem engedik a Várbazár elé az Együtt tüntetőit, akik füttykoncerttel készülnek Orbán Viktor a szokásos évértékelőjére. A párt ennek ellenére biztosította a közönséget: ha távolabbról is, de ki fogják fütyülni a beszédet, hogy „szembesítsék a miniszterelnököt a magyar valósággal”.

Mint a párt Facebook-oldalán olvasható, az Orbán-show szervezői nem kevesebb, mint 5000 négyzetméternyi területet foglaltak le a Várbazár körül, azzal az indoklással, hogy a kormányfő és vendégei szabadon tudjanak közlekedni, ki-be járni a helyszínen. Az Együtt erre így reagált:

„Elhiszi bárki is, hogy Orbán Viktornak és sleppjének 5000 négyzetméter kell, hogy szabadon közlekedjen? Szerintünk inkább távol akarnak tartani bennünket és a valóságot Orbán Viktortól. Nem akarják, hogy füttyünket meghallva szembesüljön az elégedetlenségünkkel.”

fotó: origo.hu

Juhász Péterékre rájár a rúd. A Budapestre látogató Vlagyimir Putyint sem tudták kifütyülni az előre bejelentett helyszínen, mert a rendőrség végül nem engedte be őket az Alkotmány utcába. Demonstrációjukat egy jóval kevésbé látványos ponton, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Markó utca sarkán voltak kénytelen megtartani, erős hatósági jelenlét mellett. Juhász maga a tavaly október 23-ára meghirdetett Kossuth téri füttykoncertre sem jutott be: a biztonsági szolgálat nem engedte át a tér köré állított kordonon.

Valódi Hírek