Szijjártó pofátlan stílusban „indokolta” Csiszár Jenő főkonzuli kinevezését

Ahogy azt megírtuk: általános döbbenetre Csiszár Jenőt, a különböző ripacsműsorok korábbi műsorvezetőjét nevezte ki milánói főkonzulnak a magyar kormány.

A húzás miatt sokan kiakadtak, Friderikusz Sándor szerint „abszurd és felháborító” Csiszár kinevezése, erről itt olvashasz bővebben.

Csütörtök este Szijjártó Péter volt a vendég Azurák Csaba műsorában a TV2-n, ahol természetesen szóba került Csiszár Jenő váratlan kinevezése is.

Szijjártó először azt bírta mondani: „Nézze, az amerikai nagykövet itt Budapesten nem egy tévés producer volt? Kinek okozott problémát?”

Majd érvek helyett elkezdte minősítgetni azokat, akiknek nem tetszik a döntés. Szijjártó szerint

akik Csiszár Jenő kinevezésével kapcsolatban mindenféle kritikákat fogalmaztak meg, ők ahhoz a személyi körhöz tartoznak, akik ha bírálnak, tudom, hogy jó döntést hoztam.

Azurák Csaba felvetette neki, hogy a főkonzulok általában éveket vagy évtizedeket tanulnak ahhoz, hogy ilyen pozícióba kerüljenek. A miniszter erre úgy felelt:

a klasszikus diplomácia ideje lejárt.

És hogy marad-e Csiszár Jenő?

Miért ne maradna? Még egyszer mondom, akik ezeket a kritikákat megfogalmazták, ha kritizálják egyes döntéseimet, akkor megerősítik, hogy jól döntöttem, tehát köszönöm nekik, tényleg.

Valódi Hírek