Szigetvári: Egy háborús bűnösnek nincs helye az Országházban

Az ellenzéki pártok sem hagyták szó nélkül a mai Putyin-Orbán találkozót, amelyről itt olvashatják el összefoglalónkat.

Az MSZP elnöke szerint „a keleti nyitás nem járhat együtt a nyugati zárással”. Molnár Gyula arra szólította fel Orbán Viktort, hogy tárja a közvélemény elé, miről is tárgyalt Putyinnal zárt ajtók mögött.

Az LMP külpolitikusa, Ungár Péter szerint Orbán Viktor gázért és saját köreinek gazdasági érdekeiért elárulta a magyar nemzetet a találkozón tartott tárgyaláson. Hozzátette: Ukrajna függetlenségéért sem állt ki, és „teljesen befeküdt az orosz álláspontnak”.

A DK elnöke sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Orbán Viktor 2007-ben még arról beszélt, hogy keleten csak alávetettség és kiszolgáltatottság várna az országra.

Elborzadva látom, hogy Orbán Viktor vagy pincsinek állt, vagy súlyos politikai elbutulás, demencia sújtja

– fogalmazott.

Gyurcsány szerint Orbán végtelenül romlott, aki elárulja a magyarokat és a Nyugatot. Magyarországnak nem kell a paksi bővítés, le kell állítani – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője örült Putyin látogatásának, szerint Magyarországnak közvetítői szerepet kellene betöltenie a Nyugat és Oroszország között. Az oroszokat sújtó gazdasági szankciók ellen is kikelt, mondván, csak a Jobbik szavazott az unióban a szankciók ellen, Orbán ugyanakkor megszavazta azokat.

Az Együtt és 2-300 szimpatizánsa a Bajcsy-Zsilinszky úton tartott fütyülős tüntetést. Szigetvári Viktor itt azt mondta:

az Országházban nincs helye egy olyan háborús bűnösnek, mint Vlagyimir Putyin,

illetve hogy Orbán Viktor szégyene, hogy egy ilyen embert fogad.

Valódi Hírek