Bokros az MSZP-t okolja a megszakadt ellenzéki tárgyalások miatt

Bokros Lajos egy hosszú posztot tett közzé, amelyben leírta az igazságot az ellenzéki pártok együttműködési tárgyalásainak állapotáról.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható, a lényeget pedig alább emeltük ki:

„2016. október végén kezdtük meg az egyeztetéseket. Ezek célja nem csak az előválasztásról szóló megállapodás volt, hanem olyan együttműködés alapjainak megteremtése, ami választási győzelem esetén közös kormányzást jelenthet.

Az egyeztetésben résztvevő pártok – az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a MoMa – egyetértettek abban, hogy a Fidesz javára eltorzított választási rendszerben az önkényuralom csak úgy győzhető le, ha a demokratikus ellenzék mind az egyéni körzetekben, mind a miniszterelnök-jelölt személyében egyetlen közös jelöltet állít és lehetőleg közös listával indul a választáson.

Miután az egyeztetésben résztvevő mind a négy párt nyilvánosan kiállt az előválasztás mellett, a pártok kijelölt képviselőiből két csapat alakult. Az egyik feladata az volt, hogy a pártok értékrendjét alapul véve, kellő kompromisszummal fogalmazza meg a közös értékrendet.

A szerkesztő csoport január elejére elkészítette a közös értékrendet és a politikai célokat tartalmazó nyilatkozatot. (..) A technikai csoport január elejére kidolgozta az előválasztás lebonyolításának feltételeit és alapszabályait. (..)

Az egyeztetés szépen haladt. Január elején elfogadhattuk volna a jelzett politikai nyilatkozatot, valamint az előválasztás alapvető szabályait és feltételeit, ha az MSZP nem áll fel az asztaltól.

A MoMa kezdeményezi, hogy a több mint két hónapos, jó hangulatú és eredményes tárgyalások minél előbb folytatódjanak. Pontosan onnan, ahol azok megszakadtak.

Aki nem akarja a demokratikus ellenzék teljes körű összefogását, aki teljesíthetetlen feltételeket támaszt, az az önkényuralom malmára hajtja a vizet. Aki pedig a demokratikus ellenzéki erők megosztásában érdekelt, az nyilvánvalóan nem akar győzni!

A Modern Magyarország Mozgalom Elnöksége”

Valódi Hírek