Orbán a mi kontónkra vállal „garanciákat” az olimpiára

Orbán nyugtatgatja a NOB-ot: ha esetleg elmaradna az olimpia, a magyar adófizetők akkor is kifizetik a NOB költségeit.

Garanciát vállalt Orbán Viktor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felé, hogy ha esetleg „előre nem látható okokból” elmaradna az olimpia, úgy az ebből fakadó kárt a magyar adófizetők megtérítik a NOB-nak – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A kötelezettségvállalás időzítése meglehetősen gyanús: nagyjából egybeesik azzal, hogy a Momentum Mozgalom és az ellenzék egyre több aláírást gyűjt arról, hogy népszavazáson vonassák vissza a magyar adózóknak cirka 3000 milliárdos költséget jelentő olimpiát.

A közlönyben most a kormány nevében Orbán garanciát vállalt arra is, hogy ha netán az olimpiai szervezőbizottságnak veszteségei lennének, úgy azt is a magyar adófizetők fogják állni.

A Magyar Közlönyben természetesen nem tették közzé Orbán levelének a mellékleteit, benne azzal, hogy jelenleg tételesen milyen vállalásai vannak a magyar kormánynak a NOB felé, pontosan hol, mekkora létesítményt terveznek és pláne, hogy az mennyibe kerül majd nekünk.

A mostani levélben konkrét vállalásból csak egy olvasható, miszerint Orbánék szintén adófizetői pénzből építtetnek fel egy 7500 fős médiafalut, illetve garantálják, hogy ott a Szervezőbizottság tagjai ingyen lakhatnak, illetve hogy azok költsége nem haladja meg egy háromcsillagos hotel „tisztességes piaci árát”.

Valódi Hírek